• Meny
  • Meny

Pakkeliste for Amsterdam – hva burde du ta med?

Har man tenkt å reise til Amsterdam bør man pakke kofferten som om man hadde tenkt seg til en hvilken som helst annen by litt nedover i Europa. Man pakker etter årstidene, men ta gjerne høyde for at sommeren er noe lengre i Amsterdam enn i tilsvarende byer i Norge, og vinteren kan være betraktelig våtere. Selv om den kanskje ikke er blant de kaldeste, er det ofte lengre perioder med kuldegrader i byen.

Lett og luftig om sommeren

Om sommeren holder det som regel med enten en lett kjole eller bukser, og en lett skjorte eller trøye. Korte bukser er også helt greit, og den jevne Amsterdammer kler seg stort sett som innbyggere i andre europeiske land. Ingen spesiell kleskode, med andre ord. Ta gjerne med regntøy og en vindtett jakke til kveldsbruk.

Varmt og vindtett om vinteren

Vinteren i Amsterdam kan være kald, og ofte blåser det kaldt fra havet utenfor. Selv om ikke gradestokken viser så alt for mange kuldegrader kan det likevel oppfattes slik nettopp på grunn av vinden.

Ta gjerne med langt ullundertøy og en varm genser. Vindtett vinterjakke er også å anbefale, og regntøy. Gode sko er fornuftig, ikke bare fordi de skal holde på varmen, men også fordi man går eller sykler mye i Amsterdam.

Høst og vår pakker man ned stort sett det samme som man ville gjort ved en reise innenlands i Norge, men ta gjerne med litt ekstra av den typen man trenger for den årstiden man går inn i. Det vil si ta med litt ekstra varmt tøy om høsten, og gjerne litt luftigere tøy om våren.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *