• Meny
  • Meny

Været i Amsterdam

De fleste drar neppe til Amsterdam for nettopp været, men fortvil ikke. Amsterdam kan tilby et mildt vær året rundt med deilige sommertemperaturer og behagelige vintre med behov for jakke. Om sommeren er parker som Vondelpark fulle av glade mennesker som nyter det Amsterdam har å by på. Vinterstid trekker folk inn, men fortsatt er gatene fulle av eventyrlystne folk i alle aldre.

Årstidene vår og sommer i Amsterdam

Om du velger å dra på våren eller høsten spiller igrunn liten rolle. Her kan Amsterdam tilby mye av det samme været og de samme temperaturene. Fordelen med å reise på våren er at du får med deg den flotte blomstringen og gleden av Amsterdams våryre mennesker. Om våren kan du regne med temperaturer rundt 10-14 grader i Amsterdam, noe kjøligere om du reiser i starten av mars.

Sommermånedene i Amsterdam er fulle av solskinn og gjennomsnittstemperaturer i sjiktet mellom 17-20 grader. Dette er en perfekt tid å reise på dersom du liker å gå rundt i sommerkjole eller foretrekker at pilsen drikkes utendørs mens du titter på folk som går forbi. Solen går ikke ned før rundt 22.00, og selv da har kun kvelden såvidt startet blant Amsterdams utesteder!

Årstidene høst og vinter i Amsterdam

klima-amsterdam-hosten

Som i Norge kan høstmånedene oktober og november gi deg regnvær, men dette er ikke mer plagsomt enn at du kan trekke inn på nærmeste kjøpesenter, kafé eller coffeeshop. Temperaturen i Amsterdam om høsten pleier holde seg på ca 10 grader i gjennomsnitt, med høyere gjennomsnitt i september og lavere i november.

Om du reiser til Amsterdam om vinteren trenger du ikke akkurat bekymre deg over heftige snømengder og masse slaps på gatene. Det snør i Amsterdam av og til, men ikke mer enn at det gir et tynt lag med sjarmerende snø som forvandler Amsterdam til en vakker eventyrverden. Vinteren har likevel noen store fordeler i Amsterdam. Da er hotellprisene på sitt laveste og du treffer akkurat perfekt for å være med på butikkenes salg dersom du drar i januar. Åpningstidene på Amsterdams attraksjoner og butikker holder seg som regel på samme tid som de gjør ellers i året.

Måned for måned

Tall hentet fra Holiday-weather viser at været statistisk sett ser slik ut, måned for måned:

Merk: Dette angir et gjennomsnitt av temperaturer og værforhold og følgelig kan du godt oppleve dager som både strekker seg langt over og langt under gjennomsnittet.

Været i januar:

Gjennomsnittstemperatur: 3
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Åtte dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 1-5 varmegrader.

Været i februar:

Gjennomsnittstemperatur: 4
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Elleve dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 0-8 varmegrader.

Været i mars:

Gjennomsnittstemperatur: 6
Normalt 4 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Ni dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 3-9 varmegrader.

Været i april:

Gjennomsnittstemperatur: 8
Normalt 5 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Tolv dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 4-12 varmegrader.

Været i mai:

Gjennomsnittstemperatur: 12
Normalt 7 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Tolv dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 8-17 varmegrader.

Været i juni:

Gjennomsnittstemperatur: 15
Normalt 7 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Ni dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 11-19 varmegrader.

Været i juli:

Gjennomsnittstemperatur: 17
Normalt 6 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Tolv dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 13-21 varmegrader.

Været i august:

Gjennomsnittstemperatur: 17
Normalt 6 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Elleve dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 13-21 varmegrader.

Været i september:

Gjennomsnittstemperatur: 15
Normalt 5 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Ti dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 11-18 varmegrader.

Været i oktober:

Gjennomsnittstemperatur: 11
Normalt 3 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Ni dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 8-15 varmegrader.

Været i november:

Gjennomsnittstemperatur: 7
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. Syv dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 4-9 varmegrader.

Været i desember:

Gjennomsnittstemperatur: 4
Normalt 1 time med sol i gjennomsnitt per dag. Syv dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 3-6 varmegrader.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *