• Meny
  • Meny

Når burde du reise?

Amsterdam er en typisk helårsby. Det skjer noe hele tiden, og uansett tid på året vil man finne mer enn nok å se og gjøre i byen. Men klart, det er perioder som er mer behagelige enn andre, og dette er typisk i månedene mellom mars og september.

Våren i Amsterdam kan være fantastisk dersom været viser seg fra sin beste side, det samme med sommeren. Dog regnes dette også som høysesong, og prisnivået er gjerne der etter. Utenfor høysesongen er prisene noe lavere, og det er betraktelig lettere å finne gode hoteller for en rimelig penge i sentrum av byen.

Vinter i Amsterdam

Det er sjelden mye snø i Amsterdam, men til gjengjeld kan det faktisk være ganske så kaldt i vinterperioden og mye av aktivitetene trekker innendørs. Bortsett fra én ting som alle innbyggerne i Amsterdam vet å sette stor pris på, nemlig å stå på skøyter på de frosne kanalene. En opplevelse som gjør et besøk om vinteren i Amsterdam verdt å gjennomføre.

Surt og vått

Selv om det stort sett er fint vær i Amsterdam om sommeren og kaldt om vinteren, kan det skifte fort, og spesielt om våren og høsten har det lett for å til tider være både surt og vått. Det skifter fort, noe den jevne innbygger er vant til og de lar seg ikke påvirke av dette i nevneverdig grad. Har man husket regntøy og annet varmt tøy kan man fint få et godt opphold i Amsterdam uansett hvilken tid på året man velger å reise dit. Les for øvrig mer om Amsterdams vær og klima.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *