• Meny
  • Meny
Turist reise til Amsterdam

Livet som turist i Amsterdam – unngå disse turistfellene

Det er egentlig ikke så fryktelig mye som kan gå galt i Amsterdam, og så lenge man bruker sunn fornuft og tar noen helt enkle forhåndsregler ligger alt til rette for en fantastisk ferie i en minst likeså fantastisk by.

Dog er det et par ting man bør ha i bakhodet når man ferdes rundt i Amsterdams gater og etablissementer – om ikke annet for å unngå ubehageligheter i ettertid.

Hasj og cannabis

For det første, «coffeeshops» er ikke stedet man går for å hygge seg med en god kopp cappuccino. Det er noe helt annet – nemlig et sted hvor man lovlig kan kjøpe og bruke forskjellige typer hasj og andre tilsvarende stoffer.

Skulle man forville seg inn et slikt sted, hvilket man vel nesten bør når man først er i Amsterdam – om ikke annet så for å kikke, så skal man være klar over at lukten kan henge igjen i klærne ganske lenge, så hvis man skal hjem med fly samme dag eller dagen etter, og det er kontroll med hund på flyplassen ved hjemkomst kan man være ganske sikker på å bli plukket ut for nærmere kontroll. Og den kan være ganske så grundig hvis de ikke umiddelbart finner noe – og det er vel unødvendig å nevne konsekvensen av hvis de derimot skulle finne noe…

Vær forsiktig som turist i Red Light District

Mange faller også for fristelsen til å gå gjennom Amsterdams Red Light District etter mørkets frembrudd, hvilket i og for seg ikke er hverken farlig eller på annen måte ubehagelig, med mindre man enten er overstadig beruset eller alt for prangende «turistaktig». Ikke sånn å forstå at man er i fare for å bli ranet eller noe, i hvert fall ikke hvis man går flere voksne samlet, men det er en del innpåslitne selgere der, og før man vet ordet av det kan man være fralurt både penger og andre verdisaker.

En annen ting er at enkelte severdigheter har utrolig lange køer, så for å unngå å kaste bort hele dagen i en av disse køene, så bør man planlegge å se så mange attraksjoner som mulig så tidlig som mulig. Sjekk også muligheten for å forhåndsbestille billetter på internett, så unngår man i det minste billettkøen og kan stille seg direkte opp i inngangskøen.

Noen severdigheter er verre enn andre, blant annet Anne Franks Hus er kjent for å være ille jo lenger ut på dagen man kommer. Og da spesielt i høysesongen og like etter skolestart – da huset er et populært mål for blant annet klasseturer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *