• Meny
  • Meny
Skøytebaner i Amserdam

Populære skøytebaner i Amsterdam

Nederlenderne simpelthen elsker å stå på skøyter, og det er ikke uten grunn at noen av verdens beste skøyteløpere har kommet herfra. Nederland er full av kanaler på kryss og tvers, og skøyter har i mange hundre år vært et foretrukket fremkomstmiddel når disse har frosset til om vinteren.

I dag er ikke kanalskøyting like utbredt som tidligere, men interessen for skøyter lever i beste velgående, og over hele Amsterdam finnes det små og store skøytebaner man kan boltre seg på. De fleste dukker opp om høsten og ligger inntil våren smelter dem, men det finnes også en del permanente innendørsbaner for både isdans, ishockey og lengdeløp.

Skøytebaner for alle ferdighetsnivåer

En av de mest populære skøytebanene i Amsterdam er ICE*Amsterdam på Museumsplassen, som i praksis vel egentlig er et brasseri med egen skøytebane. Denne banen er svært unik både i utforming og fasong, og mange kommer hit for enten å stå på skøyter eller spise middag, eller begge deler. Det er selvfølgelig muligheter for å leie skøyter her, og det er enkel undervisning for de uerfarne. Om kvelden er banen lyssatt og ofte arrangeres det isdisko.

Et annet populært sted å stå på skøyter i Amsterdam er Westergasfabriek IJspretparc. Denne banen ligger i forbindelse med Pacific Parcs Winter Restaurant og blir hyppig brukt av barnefamilier på dagtid, men overtas av et betraktelig mer voksent klientell om kvelden. Da er det ofte også DJ’s som underholder og stemningen deretter. Banen har også skøyteutleie eller man kan medbringe sine egne hvis man heller ønsker det.

Innendørsbane for lengdeløp

Ijsbaan Jap Eden er Amsterdams største skøytebane, og i tillegg til fasiliteter som restaurant og garderober med dusjmuligheter har den en egen begynnerbane, en profesjonell innendørsbane med hockeyis og en 400 meter lang utendørsbane for lengdeløp. Banen brukes blant annet av Amsterdams profesjonelle ishockeyklubb, «Amstel Tijgers», og er man heldig og er der når de trener kan man kanskje få en autograf eller to. I helgene er det også diskotek i ishallen.

Ellers finnes det en lang rekke mindre skøytebaner spredt ut over hele byen, men de er da fortrinnsvis kun åpent i vintersesongen. Enkelte steder skøytes det også på kanalene, men på grunn av de milde vintrene de siste årene har det ikke vært preparerte baner i samme grad som tidligere. De fleste parker rydder plass til en aldri så liten skøytebane, men størrelsen er gjerne beskjeden. Dog passer de for de aller minste, og som regel ikke større enn at mor og far kan sitte på sidelinjen og drikke varm kakao mens barna boltrer seg på isen. Alternativt kan dere kanskje ta en gåtur i Vondelpark?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *