• Meny
  • Meny
Ferie med barn Amsterdam

Ferie med barn i Amsterdam – 5 gode tips

Amsterdam har et litt ufortjent rykte som «syndens hovedstad», noe byens velkjente Red-Light District og mange «coffeeshops» nok må ta noe av skylden for. Og for ordens skyld, «coffeeshops» har ingenting med kaffe å gjøre.

Dette er litt synd egentlig, for Amsterdam har så utrolig mye mer å by på, både kulturelt og historisk, og reiser man med barn er det mer enn nok å finne for dem også.

La barna oppleve kanalene i Amsterdam

En sikker vinner i Amsterdam med barn er en rundtur på kanalene. Unger elsker vann, de elsker labyrinter og de elsker båter, så denne kombinasjonen passer perfekt for den som skal tilbringe noen dager i byen. Man kan selvfølgelig velge mellom flere forskjellige turer, og alt fra ordinære rutebåter til heldagsturer med guide står på programmet. Litt avhengig av hvor store barna er (og hvor tålmodige de er) kan man velge hva man tror de orker å være med på. Ta gjerne med niste og noe å drikke, og velger man en ordinær rutebåt kan man alltids hoppe av når man går lei.

Et annet alternativ, men da fortrinnsvis om sommeren, er å gå på stranden. Ja, du leste riktig. I Amsterdam finnes det strender midt inne i byen, og selvfølgelig ligger også disse i tilknytning til kanalene. Strendene er flott tilrettelagte med alt fra sand til promenade, og det er som regel både toaletter og muligheter for å kjøpe forfriskninger.

Museer velegnet for ferie

Inne i selve byen finnes flere museer velegnet for barn, og et av de mest populære er utvilsomt Science Center Nemo, som er Amsterdams svar på Teknisk Museum. Et fint sted å tilbringe en dag eller to dersom det regner eller man besøker byen vinterstid. Museet rommer hele fem etasjer med en lang rekke spennende og interessante aktiviteter for små og store barn, og det er obligatorisk å røre utstillingene.

View this post on Instagram

A post shared by Antonio Theriault (@antoniaultxli) on

Litt avhengig av barnas alder, så er Anne Franks hus i Prinsengracht verdt å besøke. Historien om Anne Frank og dagboken hun skrev er i dag pensum i skolen, og alvoret til tross så er et besøk i skjulestedet både lærerikt og interessant.

Og når man først er i Anne Franks nabolag så bør man så absolutt stikke innom «Het Oud-Hollandsch Snoepwinkeltje» – en godtebutikk av den virkelig gode gamle sorten.

View this post on Instagram

A post shared by matilde bacchetta (@matilde__b) on

Her er det godterier fra gulv til tak, oppbevart i gammeldagse glasskrukker og her er det ingenting som heter selvbetjening. Man peker på det man vil ha, og så går en god gammeldags «slikkmutter» rundt og samler det for deg – i et kremmerhus av papir, selvfølgelig. Akkurat slik det var på oldefars tid, hvis han hadde kommet forbi som barn.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *