• Meny
  • Meny

Vitenskapsmuseet NEMO

Femten minutters gange fra sentrum finner du NEMO Vitenskapssenter, en svært morsom attraksjon for både barn og voksne. Arkitekturmessig er museet bygget med den hensikt å etterligne baugen på et skip. Dette passer godt med nærmiljøet, i og med at museet befinner seg langs havneområdet til Amsterdam. Arkitekten bak mesterverket er italieneren Renzo Piano, som forøvrig også har stått bak en rekke kjente bygninger, deriblant Centre Pompidou i Paris.

Museet gir deg en interessant innføring innen vitenskap og teknologi med utstillinger, temaevents og festlige forsøk dere kan ta del i. Selv de mest pripne vil lyse opp av begeistring når dere kan løse mordmysterier ved hjelp av DNA-teknologi, samt leke med alle eksperimentene og museets gadgets. En av baktankene med museet er at de besøkende skal lære og ha det moro gjennom aktivitet, fremfor passiv læring.

Utstillinger og forsøk

Et besøk til NEMO gir deg en innføring i flere temaer som er relevant for hvordan verden henger sammen. Du lærer blant annet hvorfor og hvordan barn ligner på sine foreldre, hvordan du vil se ut i fremtiden, hva som skjer når du kysser og hvordan bygging av store bygg fungerer. Dette gjennom utstillinger, filmvisninger, demonstrasjoner og workshops som benytter seg av flere av menneskets sanser.

Gjennom utstillingene «Kjedereaksjoner» vil du se hvordan stillings- og bevegelsesenergi fungerer i praksis ved dominoeffekt, rullende kontorstoler og sprenging av ballonger. I Laboratoriet kan dere ta på dere laboratoriumsjakka og bli med på å lage lim av poteter og finne ut hvordan du farger mat ved hjelp av såpe. Barna vil nok også elske de enorme såpeboblene dere kan være med på å lage. Her får dessuten barna svar på spørsmålet: Får jeg plass inne i en såpeboble?

Delen av museet som kalles «Teen Facts» gir dere svar på hvorfor tenåringer kan være så upålitelige og vanskelige å forstå seg på. Bli med på en rundreise gjennom hormoner, følelser, hjerte og sinn.

Les om flere av attraksjonene og museene i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *