• Meny
  • Meny

Artis Zoo

Det å finne en svær dyrehage midt i en hovedstad er meget uvanlig, men Amsterdam har noe så spesielt som en fullt fungerende dyrehage, bare 1,5 kilometer fra det virkelige bysentrum. Artis Zoo innehar ikke bare en spennende dyrehage, men kan også tilby geologisk og zoologisk museum, akvarium og planetarium.

Artis er en fortkortelse for Natura Artis Magistra, og ble åpnet i 1838. Dyreparken startet som en privat dyrehage i sine første driftsår, men ble åpnet for offentligheten i 1851. Nå kan Artis Zoo skilte med over 900 dyrearter og 200 tresorter, noen av dem utrydningstruet.

Ulike avdelinger i dyrehagen:

Dyrehage

Denne delen av dyrehagen viser deg de flotteste sjiraffer, aper og zebraer. Naturens kraft viser seg fra sin side når du blir med på mating av løvene, der store stykker med kjøtt blir revet i stykker som om det skulle vært papir. Gribber og skilpadder står også på lista over dyr du kan se.

Akvarium

Bli med til det våte element og se på krokodiller, sjøløver og pingviner. Eller hva med en titt under vannoverflaten til en av Amsterdams kanaler?

Planter og insekter

Du som er glad i insekter vil garantert kose deg på Artis Zoo. En stor samling insekter ligger og venter på deg i dyrehagens insektsrom, som tidligere var et lager for matvarer. Eksotiske plantevekster og et hundretalls tresorter vises frem.

Sommerfuglpaviljongen

En av dyrehagens hovedattraksjoner er sommerfuglpaviljongen, som i praksis er et innesperret område på 1.000 kvadratmeter der du kan bevege deg fritt blant over 1.000 sommerfugler. Området er innredet med blomster og et generelt tropisk klima.

Kollektivtransport Amsterdam:
Trikk nr 9 og 14 tar deg fra Sentralbanestasjonen og Damplassen, til stasjonen Plantage Kerklaan som ligger like ved Artis Zoo.

For å komme deg til dyrehagen på skikkelig “Amster-vis” så tar du selvfølgelig bysykkel.

Se forslag til andre turistattraksjoner i Amsterdam, samt en svær oversikt over hoteller i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *