• Meny
  • Meny
Amsterdam

Leie av leilighet

Selv om mange ting i Nederland er svært rimelige, og det anses som et relativt billig land å bo, er det likevel et par ting som påvirker kjøpekraften til den jevne nederlender betraktelig. Én av dem er husleie, som gjerne gjør et kraftig inngrep i de fleste husholdninger.

Spesielt i de litt større byene løper husleieprisene hurtig opp i summer man kanskje ikke forbinder med andre ting i Nederland, og Amsterdam i særdeleshet er ikke noe unntak.

Planlegger man å bo i denne byen, bør man være forberedt på at godt og vel halve lønnen forsvinner i rene leieutgifter, og det er ikke unaturlig med husleier på godt over 1500 euro, selv for en liten ett- eller toroms hybelleilighet.

Gode og enkle transportalternativer

Innenfor den indre bygrense er det ingen stor forskjell på hvor man velger å bosette seg, og det skilles stort sett bare på hvilket nærmiljø man ønsker å omgi seg med. Kriminaliteten er rimelig lav over hele byen, og da de to viktigste fremkomstmidlene i byen er egne føtter eller en sykkel, handler beliggenhet mest om nærhet til de forskjellige stedene i byen. Kollektivtilbudet er også svært bra, så stort sett alt er innen rimelig rekkevidde, helt uavhengig av hvor i byen man velger å bosette seg.

Det trivelige området Jordaan

Liker man den mer tradisjonelle, typisk hollandske stilen, er den indre bykjerne, gjerne rundt området Jordaan å foretrekke, med sine 1600-talls hus og trivelige bakgårder. De mer moderne vil kanskje foretrekke nybyggeriet langs det østlige havneområdet, eller man kan rett og slett også bosette seg direkte på kanalene.

Å leie en kanalbåt for fast bosetting kan være både spennende og morsomt, og det finnes flere alternativer. Man kan enten leie en båt i et av de mange kanalbåtområdene, hvor båtene ligger fast hele året, eller man kan leie en båt man faktisk kan flytte rundt på.

Ved leie av bolig i Amsterdam er det vanlig med to til fire måneders depositum, og ofte er det på grunn av boligens beliggenhet et krav fra leietaker, at denne også dekker forsikring.

Se også hva du må betale for hotellrom i Amsterdam

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *