• Meny
  • Meny

Tidssone i Amsterdam

Mange spør seg selv – er det nødvendig å stille klokka når du reiser til Amsterdam og Nederland? Nedenfor følger informasjon om nettopp dette, samt stilling av klokka i Nederland.

Nederlands tidssoner

Amsterdam og Nederland befinner seg i samme tidssone som Norge så det er ingen grunn til å stille klokka når du skal til Amsterdam. Nederland befinner seg i CET, eller den sentraleuropeiske tidssonen. Man kan også kalle tidssonen for GMT + 1, der GMT er betegnelsen på den tidssonen man bruker i blant annet England og Irland. I praksis betyr dette at Nederland ligger en time før England.

Nederland er benytter seg av det 24-timers klokkesystemet, i likhet med Norge. Dette betyr at de skriver tidspunktene på samme måte, med eksempelvis 22.00 som formell skrivemåte for tidspunktet ”ti på kvelden”.

Sommertid og vintertid

Klokken stilles en time frem i slutten av mars for å markere overgangen fra vintertid/normaltid og til sommertid. Motsatt stilles klokken en time tilbake i slutten av oktober for å markere at vi går fra sommertid til vintertid/normaltid.

Amsterdam har et gjennomsnitt på 8-9 timers dagslys i januar. I sommermånedene ligger derimot gjennomsnittlig antall timers dagslys på 14-16 timer.

Se også oversikten over vær og temperaturer i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *