• Meny
  • Meny

Levekostnader i Amsterdam

Enten du drar på ferie til Amsterdam, weekendtur med kameratene eller tenker på å bosette deg i Amsterdam for en lengre periode så er det fornuftig å kunne litt om priser på bolig, mat, sosialt og strøm.

Boligpriser i Amsterdam

Det man ser når man ser på hvordan de ulike levekostnadene ligger i pris så kan man se at boligprisene ligger høyt i forhold til hva Amsterdams innbyggere tjener. Husleie vil altså være din absolutt dyreste utgift dersom du flytter til Amsterdam. Selve prisene for leie av bolig og leilighet i Amsterdam ligger omtrent 10 % høyere enn Oslo.

Leie av en leilighet i sentrum av Amsterdam med et soverom vil koste deg ca 10.000 kroner. Inntil et par tusenlapper billigere om du bosetter deg noen kilometer utenfor sentrum. Skal du kjøpe leilighet i Amsterdam må du regne med å betale rundt 45.000 kr pr kvadratmeter for en leilighet som ligger midt i sentrum. Hotellrom i Amsterdam kan du få for 300 kroner og oppover per natt.

Matpriser i Amsterdam

Til tross for høye boligkostnader kan du spare mange kroner på mat i Amsterdam dersom du sammenligner den nederlandske hovedstaden med Oslo. Prisene i matbutikkene i Amsterdam ligger i gjennomsnitt på ca halvparten av hva du må betale i Oslo. For en meny på Mc Donalds kan du regne med å betale 50 kroner. I Norge ligger de samme menyene på ca 85-90 kroner.

Prisen på en halvliter på en restaurant eller bar koster ca 30-35 kroner. En kaffe latte ligger på 15-20 kroner på byens hippe kaféer. Handler du i en matbutikk koster det omkring fem kroner for en liter melk, ti kroner for et godt brød og 40 kroner for en kilo med kyllingfilet. Pils fra butikken koster ca halvparten av norske priser og en tyvepakning med røyk ligger på ca 40 kroner.

Faste utgifter og priser på sosiale aktiviteter

Kostnaden for faste utgifter som strøm og søppel ligger på rundt 500 kr for en måneds tid. Prisen for internett pr måned starter fra 150 kr for den dårligste linjene. Kinobilletter ligger på 80 kroner per billett, mens trening får du fra noen hundrelapper i måneden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *