• Meny
  • Meny

Helgetur til Amsterdam – 5 ting du bare må få med deg

Skal man være i Amsterdam kun i et begrensen tidsrom, for eksempel en helg, bør man forberede seg for en maratontur uten sidestykke. Det er så mye å se og gjøre i byen, at det er nesten vanskelig å velge.

Noe av det første man bør gjøre er å delta på en kanaltur. Å se Amsterdam fra vannet er en fin måte å rekke mye på. Dessuten er kanalene en del av byens identitet, og bør absolutt oppleves.

Van Gogh og Anne Frank

Magere Brug er en bro med en spennende historie. Den er også den mest populære av Amsterdams over 1200 broer, mye på grunn av at den belyses av nesten 2000 pærer etter mørkets frembrudd.

Man kommer ikke utenom et besøk i Anne Franks hus i Prinsengracht. Alle kjenner vel historien om den jødiske piken som levde i skjul med familien sin nesten inntil krigens slutt, hvorpå hun ble angitt og henrettet i Bergen-Belsen. Huset er i dag museum, og man kan komme inn og se hvordan hun levde da hun skrev den berømte dagboken.

Mange forbinder nok Amsterdams Red Light District med synd og fordervelse, men faktum er at det er så utrolig mye mer enn kun det. Riktignok er det mye fest, sex og voksenkultur der, og kanskje ikke så velegnet for barn, men en tur gjennom området er nesten obligatorisk. Gå gjerne to ganger, en om dagen og en om kvelden eller natten, bare for å se kontrastene.

Sist men ikke minst, må man ikke glemme Vincent Van Gogh Museum. Museet for Nederlands sannsynligvis største kunstner noensinne. Absolutt verdt et besøk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *