• Meny
  • Meny

Det kongelige slott

Det Kongelige Slott (engelsk: Royal Palace), eller Koninklijk Palace, i Amsterdam er et av de tre palassene den nederlandske kongefamilien fortsatt benytter jevnlig, dog ikke så mye som bosted lenger, men som representasjonsbolig, og Hennes Kongelige Høyhet Dronning Beatrix mottar regelmessig viktige statsgjester i bygningen, som ligger sentralt til ved Damplassen i sentrum av Amsterdam. Når dette skjer, er det nederlandske flagget heist der, et kjærkomment syn for nederlenderne og beboerne i byen.

Bygningen ble opprinnelig oppført som rådhus for rundt 350 år siden, i årene 1648 til 1655, men under Napoleon Bonapartes styre i 1808, ble det ombygget og tatt i bruk som palass, noe det så har fungert som siden. Besøker man Royal Palace i dag, kan man fortsatt se spor etter rådhustiden, men det er det kongelige interiøret de fleste kommer for å se. Her er det flotte marmorbelagte gulv, overveldende malerier og skulpturer, enorme kandelabre, tidsriktige originale møbler og mye annet spennende å se på.

Besøke det kjente palasset

Palasset er åpent for publikum når det ikke er i bruk til representasjon eller av kongefamilien generelt, og det anbefales man setter av god tid til å studere de mange gjenstandene som er der.

Det arrangeres også guidede turer i palasset, men da disse er svært populære, anbefales det at man bestiller plass på disse god tid i forveien. Av andre restriksjoner i palasset er begrensning i størrelse på vesker man har med seg, og det er ikke tillatt å hverken spise eller drikke innendørs. Heller ikke filme, men ordinær fotografering er tillatt, så lenge man ikke bruker hverken stativ eller blitz.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *