• Meny
  • Meny

Tips og driks i Amsterdam

Tipsing av restaurantpersonalet kan by på utfordringer når du er ute og reiser. Burde du gi noe driks i det hele tatt når du ferierer i Amsterdam, og hvor mye burde du isåfall gi?

I Amsterdam er det ofte slik at arbeidstakere i servicenæringen får nok lønn gjennom sine lønninger til å leve og ikke er avhengig av tipsen i den grad som amerikanske servitører ofte er. Derfor er det ikke like vanlig at lokalbefolkningen i Amsterdam tipser baransatte og restaurantpersonalet når de er ute på byen.

Tipsing på restaurant og bar i Amsterdam

Til tross for at personalet ved barer og restauranter i Amsterdam har en slik lønningsstruktur at tipsing ikke skal være nødvendig, så kan det ofte være på sin plass å runde opp regningen dersom du har mottatt ekstra god service. Et eksempel på slik service kan være servitørens evne til å etterkomme spesielle menyforandringer, ekstra god omtanke for barna i deres familie eller hjelp til bestilling av taxi.

Om du mottar slik ekstraordinær service så kan et tillegg på 5 % være mer enn tilstrekkelig. Vanligvis blir det tipset mer på de virkelige gourmetrestaurantene og de aller mest populære utestedene.

Tipsing av drosjesjåfører

Når det gjelder tipsing av taxi så er det ikke vanlig å gi noe særlig i tips, men de fleste runder gjerne opp til nærmeste euro. Dersom du mottar gode tips av sjåføren til utesteder, attraksjoner og lignende så kan noen prosent ekstra være på sin plass.

Så konklusjonen er som følgende: Det er ikke nødvendig å tipse i Amsterdam med mindre du har mottatt spesielt god service. Personalet vil ikke forvente tips, og det er heller ingen tradisjon blant de innfødte med særlig tipsing. Skulle du derimot runde opp til nærmeste euro så er dette en gest som vil bli verdsatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *