• Meny
  • Meny

Drikkevann i Amsterdam

To av spørsmålene man gjerne stiller seg når man ankommer et nytt land er om springvannet er drikkelig og hva det smaker. Vi i Norge er velsignet med et drikkevann som smaker fantastisk samme hvor enn du befinner deg i landet, men alle land i Europa er ikke like heldige på den fronten. Hvordan er så drikkevannet i Amsterdam?

Springvannet i Amsterdam er av utmerket kvalitet og det er ingen grunn til å kjøpe flaskevann i Amsterdam. Faktisk er vannet av så god kvalitet at det år etter år scorer høyest på rankingen over Nederlands beste springvann. Mye av grunnen til dette gode drikkevannet er de velutviklede systemene for vannrensing, i tillegg til høyt fokus på å stadig forbedre eksisterende vannsystemer. Vannverket i Amsterdam innehar navnet Waternet.

Lukter det klor av Amsterdams drikkevann?

Springvannet i Amsterdam er såkalt ”mykt vann”, noe som tilsier at vannet har et lavt innhold av kalsium. Vannet lukter heller ikke klorin. Om du derimot insisterer på å kjøpe flaskevann ligger prisen på rundt 12 kroner for en 1.5 liters flaske med vann fra et av Amsterdams supermarkeder.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *