• Meny
  • Meny
Tips reise til Amsterdam

10 gode tips for deg som skal reise til Amsterdam

Amsterdam er en travel og historisk by med mange spennende og interessante ting man kan se og gjøre. Her er noen gode råd til reisen.

1. Vær forberedt. Sjekk gjerne ut hvilke severdigheter du vil se før du reiser hjemmefra, og i hvilken rekkefølge. Det er veldig mye å se og gjøre i Amsterdam, så litt planlegging vil utvilsomt gi utbytte når du først står i byen.

2. Tenk igjennom hvilken årstid du bør reise på. Nederland er kjent for sine vakre tulipaner, men skal man nyte dem best bør man reise om våren eller tidlig sommer. Liker man derimot å stå på skøyter er vinteren best egnet.

3. Husk regntøy. Amsterdam kan godt være våt, selv om sommeren.

4. Kjøp et godt bykart. Sørg for å få med et med alle kanalrutene på, og alle severdighetene avmerket. Tegn selv opp hvilke ruter du vil følge mellom de forskjellige på forhånd. Det vil du få stor glede av når turen skal gjennomføres.

5. Husk solkrem. Spesielt om sommeren. Det er mye vann i Amsterdam, og det reflekterer solen ganske godt så selv i skyggen kan man bli solbrent.

6. Ta med gode sko. Det blir fort mye gåing i Amsterdam, så godt fottøy er viktig. Gjerne fottøy for flere bruksområder. Gode joggesko for alminnelig vandring og lette tursko for lengre turer.

7. Bestill overnatting god tid i forveien. Spesielt hvis du ønsker å bo nær sentrum og severdighetene. I høysesongen blir det fort fullt belagt, og selv om det er svært gode kollektive tilbud i Amsterdam er det alltid kjedelig å bruke alt for mye tid på buss eller kanalbåt for å komme inn til sentrum

8. Lei en sykkel. Amsterdam er veldig sykkelvennlig og det meste er innen sykkelavstand. Har man barn med på turen kan man leie spesielle sykler med sitteplasser og bagasjeplass, og gjerne med elektromotor så man hurtig og effektivt kan komme dit man vil uten de helt store kraftanstrengelsene.

9. Bo på kanalene. Hvis mulig, lei en kanalbåt. Om ikke annet så for noen netter. En uforglemmelig opplevelse man ikke bør gå glipp av i Amsterdam.

10. Tips. Det er ikke nødvendig å gi tips i Amsterdam, og det forventes normalt heller ikke at man gjør det. Men hvis du har tenkt å spise på den samme restauranten flere dager i strekk kan det likevel være lurt å tipse servitøren, om ikke annet for å innynde deg litt med tanke på senere service.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *