• Meny
  • Meny

Hortus Botanicus

Hortus Botanicus i Amsterdam er sannsynligvis en av verdens eldste botaniske hager som fortsatt ekstisterer og kan besøkes den dag i dag. Etablert allerede i 1638, for å fungere som urtehage for apotekere og leger i Amsterdam, og da Nederland var en viktig sjøfartsnasjon, ble alle sjøfarende som seilte ut til fjerne himmelstrøk, pålagt å ha forskjellige eksemplarer av planter og frø med seg hjem til urtehagen. Dette bidro hurtig til at Hortus Botanicus ble svært omfangsrikt, og inneholder sin beskjedne størrelse til tross – den er ikke større enn 1,2 hektar – mer enn 6.000 forskjellige trær og planter fra hele verden.

Mange av plantene befinner seg utendørs, men det finnes ikke mindre enn sju forskjellige drivhus, som etterlikner de forskjellige klimatiske forholdene mange av plantene normalt hører hjemme i. Ett av dem inneholder også et rikholdig antall tropiske sommerfugler, og det å vandre rundt blant disse er virkelig en opplevelse man bør få med seg.

Guidet tur i den botaniske hagen

Besøker man Hortus Botanicus kan man enten vandre fritt rundt på egenhånd eller man kan delta på en guidet rundtur. De guidede turene tar normalt rundt en times tid, og gir et innblikk i blant annet evolusjonen blant enkelte planter, samt man lærer om hvilke planter man tidligere brukte i medisinsk øyemed. Guidingen er inkludert i billettprisen, men man bør si fra ved inngangen at man ønsker å delta.

Det finnes også helt spesielle guidede turer man kan delta på, for eksempel hvis svært sjeldne planter blomstrer, noe som bokstavelig talt kan være en opplevelse for livet. Les mer om de øvrige, spennende attraksjonene i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *