• Meny
  • Meny

Ajax fotball og fotballarena

Ajax er det største og mest kjente fotballaget i Amsterdam. Fotballaget ble stiftet 18. mars 1900 og har etter mange triumfer gjennom tidene omgjort seg til et av de største fotballagene i Europa. Ajax har i dag sanket inn hele 30 ligatitler og spiller i dag i den beryktede nederlandske toppserien Eredivisie.

Amsterdam Arena er hjemmebanen til Ajax og befinner seg ni kilometer utenfor sentrum. Erkerivalen til Ajax er Feyenoord fra Rotterdam. Kampene som går mellom disse lagene tilfører alltid en ekstra spenning og intensitet.

Omvisning på Amsterdam Arena

De ansatte på Ajax fotballstadium gir deg som besøkende mer enn gjerne en times guidet tur rundt om på stadiumet. Guidingen foregår på engelsk. Ta kontakt med de ansatte minst dagen før, så får de mer tid til å inkludere deres omvisning i sitt skjema. For grupper over 10 personer kan også guidingen inkludere en fremvisning med bilder og lyd, samt enkel bevertning.

Amsterdam Arena har også en supporterbutikk som selger over 300 ulike Ajax-artikler. Her finner du fotballdrakter, klær for kvinner og barn, treningsutstyr og smykker. Supporterbutikken har åpent 09.30 – 18.00. På kampdager har butikken åpent fra klokken 10.00 til 30 minutter før avspark og 30 minutter etter kampslutt.

Like ved hovedinngangen til Amsterdam Arena finner du også Ajax museum som gir deg et innblikk i fotballagets historie, spillere og informasjon om fotballanlegget.

Adresse:

Arena Boulevard 1
1101 AX Amsterdam

Kontakt:
020 3111333

Se også de andre tipsene for ting du kan gjøre i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *