• Meny
  • Meny

Kjøpesenteret Magna Plaza

Magna Plaza i Amsterdam ble opprinnelig bygget som byens hovedpostkontor sent på 1800-tallet, en funksjon det hadde i nærmere hundre år, før det ble bygget om innvendig og åpnet igjen som kjøpesenter i 1993.

Magna Plaza ble tegnet av den kjente arkitekten Cornelis Hendrik Peters, som også står bak flere av Nederlands, og Amsterdams, mest kjente byggverk. Det gamle hovedpostkontoret ble oppført i en imperialistisk stil, iblandet et tydelig preg fra både de gotiske og renessansemessige tidsepoker, og til tross for rehabilitering og omlegging til kjøpesenter, er både eksteriør så vel som interiør bevart i original stand, og står der som et imponerende skue i dag.

Under oppføringen av de på den tiden enorme bygget ble flere kanaler fylt igjen for å gi plass til bygget, som ligger sentralt plassert i Amsterdam sentrum, og er lett tigjengelig både til fots, sykkel eller offentlige transportmidler.

Inndeling Magna Plaza

Som kjøpesenter inneholder Magna Plaza er utvalg av forretninger over flere etasjer, og mange internasjonalt kjente forretningskjeder er representert her. Alt fra motetøy til sko, smykker og tilbehør kan kjøpes, og skulle man føle for en pust i bakken underveis, er det selvfølgelig også både restaurant og kafeteria der, hvor man enten kan slukke tørsten eller nyte en bedre middag hvis man ønsker det.

Er man interessert i musikk og film, er Magna Plazas toppetasje stedet, da den rommer Nederlands kanskje største fysiske utsalg av denne type produkter, og det finnes et rikholdig utvalg av musikk og film innen alle sjangere, på alt fra vinyl til cd og dvd. Les også om flere andre kjøpesentre i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *