• Meny
  • Meny

Handlegater i Amsterdam

Amsterdam er kjent for å være et shoppingeldorado både for dem som er glad i bøker, antikviteter, kostbare smykker – da spesielt diamanter og klær.

Nieuwedijk – Kalverstraat – Leidestraat:
I dette distriktet har kjedebutikkene sine hovedbutikker. Her finner du alt fra billige skjerf ”made in China”, til Henne og Mauritz og Zara til litt dyrere merker som Diesel og DKNY.

”De ni små” i Jordaan:
Om du er ute etter små, lokale designerbutikker eller secondhand tar du turen til dette distriktet. Her kan du gjøre et kupp!

Muntplein:
I enden av Kalverstraat ligger det kjente blomstermarkedet. Spesielt om våren og sommeren er det et yrende liv her.

PC Hoofstraat:
I denne gaten finner du de store, kjente designerbutikkene. Husk at det er lov å ”vindushoppe” siste mote fra Paris, Milano og London, det er til og med gratis!

Spiegelkwartier Distrikt:
Dette er stedet for dem som er ute etter antikviteter og kunstgallerier.

Red Light District:
De fleste forbinder dette distriktet med prostitusjon, men mange av de tidligere ”vinduene” er omgjort til systuer og showrooms for talentfulle, ”up and comming” designere, så ikke gå glipp av dette distriktet om du er en ”fashionista”!

Markeder:
Er du av dem som synes at det å gå på markeder har en viss underholdningsverdi i seg selv går du til Albert Cuypmarkt (mandag – lørdag: 9-17, stengt søndager), som er det største gatemarkedet i Amsterdam. For å komme dit tar du trikk nr. 4, 16, 24 eller 25.

Åpningstider for Amsterdams butikker:
Mandag 13.00 – 18.00
Tirsdag, onsdag og fredag: 10.00 – 18.00
Torsdag: 09.00 – 21.00
Lørdag: 10.00 – 17.00

Søndag: Småbutikker og designerbutikkene i P.C Hoofstraat vil være stengt, mens de større kjedebutikkene i sentrum vil være åpne. Les forøvrig også mer om shopping i Amsterdam, samt tips til hva du burde kjøpe i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *