Bestill hotell hos Hotels.com
Bestill hotell hos Hotels.com

Den nederlandske hovedstaden Amsterdam er kanskje best kjent for sine trange kanaler og sin liberale holdning til rusmidler. Byen har imidlertid tusen andre ting å by på, og uforglemmelige festivaler er en av dem. Hvis du vurderer å besøke Amsterdam, er det grunn til å undersøke om det arrangeres en festival i tråd med dine interesser. Sannsynligheten er stor for at du finner et spennende arrangement å delta på! Under finner du et lite utvalg av de mange festivalene som finner sted i Amsterdam.

Dans, techno og house

For deg som elsker å danse til techno- og housemusikk i en stor folkemengde, er Sensation en endagsfestival for deg. En av de mange tingene som skiller Sensation fra andre festivaler, er den strenge kleskoden. Her skal alle være kledd i den samme fargen, nemlig hvitt. Festivalen beskriver selv at dette gir en unik opplevelse av samhold på den store arenaen. Selve festen finner sted på ArenA i Amsterdam. Her kan du virkelig danse til morgengry. Siden dette er en endags-hendelse, anbefaler vi at du reiser noen dager i forkant og får oppleve alt annet byen har å by på før festen begynner.

På tur med familien

Dersom du har med familie og barn på tur, er det grunn til å finne barnevennlige aktiviteter. En av mange happenings som er tilrettelagt for familier med barn, er en piknikfestival i Amsterdam sentrum. I tillegg til aktiviteter kun for de minste, kan hele familien bli underholdt av gateteater og musikalske innslag. Festivalen holder til i parken Bos en Lommerplantsoen og arrangeres ofte tidlig på sommeren.

Gay Pride i Amsterdam

I 2016 feiret Amsterdam at de har arrangert festivalen Gay Pride hele tyve ganger. Festivalen er en feiring av frihet, kjærlighet og mangfold og er vel verdt å få med seg. Arrangementet går over flere dager, med ulike konserter og aktiviteter på ulike arenaer i byen. Gay Pride kulminerer med en parade på sin siste dag, og denne foregår på det tette vevet av kanaler som kjennetegner byen. Enten du selv vil delta i paraden, eller kun ønsker å være tilskuer, er dette en flott opplevelse.

Kwaku Festival

Hver sommer arrangeres den multikulturelle festivalen Kwaku Summer Festival i Nelson Mandelaparken i Amsterdam. I løpet av helgen er det rundt 300 000 som besøker festivalområdet for å få med seg konserter, eksotisk mat og kulturelle inntrykk.

Utendørs opera

Enten du er interessert i klassisk musikk eller ikke, er Opera in the Garden et spennende og nyskapende prosjekt. Denne årlige festivalen tilbyr klassisk musikk i nye omgivelser. Hør verkene til kjente komponister i hagen utenfor Museum van Loon. I løpet av festivalens tre dager kan du få med deg to konserter hver dag, etterfulgt av en drink og omvisning i bygget. Dette er en unik opplevelse og gir et annerledes inntrykk av Amsterdam.

Her finner du flere artikler om uteliv i Amsterdam

Detaljer:
Artikkelen ble skrevet den , i kategorien Konsert og teater, Ting å gjøre.

Skriv en kommentar