• Meny
  • Meny

Guiden som forteller hvor man bør overnatte i Amsterdam

Det er mange steder man kan overnatte i Amsterdam, og bykjernen er lett å ta seg fram i. Selve sentrum er ganske kompakt, men det er anbefalt å leie sykkel for å ta seg raskere og enklere rundt. I nærheten av sentralstasjonen er det mange hoteller med god standard og gåavstand til hovedgatene og de store kjøpesentrene. Det er både hoteller, backpacker-steder og leiligheter å leie i Amsterdam i forskjellige prisklasser. De mest populære stedene er rundt museumskvartalet og gamlebyen.

Hvis du velger å bo i gamlebyen er du en kort gange fra hovedattraksjonene, shoppinggatene og utelivet med nattklubber og restauranter. Det er flere billige hoteller her og dette er det første området man bør se seg rundt etter overnattingssteder dersom man reiser på stramt budsjett. Det er både backpacker-steder som Flying Pig Downtown og luksushotel som Hotel de l’Europe.

Hoteller ved vannkanten

Vest for gamlebyen er Grachtengordel West, en bydel full av kanaler med flere rolige hoteller ved vannkanten. De rimeligste hotellene i denne bydelen er langs Raadhuisstraat, en av Amsterdams travleste gater. Mot sør ligger Grachtengordel Zuid som er posisjonert blant utelivssteder i fleng. Med alle nattklubbene, barene og restaurantene rundt Leidseplein og Rembrandtplein er dette et område på fremmarsj. Selv om Waldorf Astoria valge å legge sitt nye hotell her, er det også mange overnattingssteder for de på et budsjett også.

En bydel der man kan bo blandt de lokale og godt unna de mest turistbesøkte områdene er Jordaan. Det er ikke noen mangel på barer og restauranter her heller, og noen av byens fineste kanaler snirkler seg gjennom dette området. På den andre siden er man et lite stykke unna bysentrum, og vær oppmerksom på at Marnixstraat og Rozengracht er travle hovedveier, så for en rolig og stille natt bør man være litt unna disse to gatene.

Det gamle jødekvartalet er et sted der få turister overnatter, men dertil større sjanse og et bedre sted for de som ønsker et rolig sted å være i Amsterdam. Dette er hovedsaklig et boligområde med færre restauranter og utesteder. Likevel er man bare en trikketur unna byens sentrum. Et gammelt kanalhus, Adolesce, har blitt gjort om til hotell i nærheten av Waterlooplein, og selv om det er litt datert er det 10 ryddige og enkle rom.

Sov rett ved idylliske Vondelpark

Den minste bydelen i Amsterdam er museumskvartalet som er midt mellom Van Gogh museet og Rijksmuseet. Her er det ingen kanaler, men trikken går forbi så man kommer seg lett til bysentrum og ut til andre bydeler dersom man ikke har sykkel. I dette kvartalet er det mange gode hoteller og et spesielt attraktivt område med Vondelpark rett i nærheten.

Nærmest uansett hvor man velger å overnatte i Amsterdam så er man i nærheten av restauranter og utesteder og de fleste attraksjoner. Hotellstandarden er generelt veldig høy, med vennlige og imøtekommende ansatte. De fleste overnattingsstedene er å finne via ulike nettsider, og man kan også plukke opp et kupp på overnatting om man er heldig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *